2013. augusztus 5., hétfő

Hogyan lesz az U-ból B, vagy pont fordítva :)

Hol is kezdjem? Sokat gondolkodtunk, hogy készítsünk-e baglyot, mert egy ilyen versenyben nehéz eredetit kitalálni, de el kell ismernünk, hogy a baglyok cukik. És a Freshka is cuki. És annyian kértétek a baglyot, hogy végül nem bírtunk ellenállni. Nekiláttam, összeállítottam. Cuki lett. Ez most egy igazán más forma, mégis Freshkás. Egyszerű kis marokba illő figura.
A baglyok megszülettek, szerettük volna már bemutatni őket, de nem volt még nevük. Korábban meséltünk már a névadás örömeiről és nehézségeiről. Most éppen egy kis nehézséggel kellett szembenéznünk.

A bagolypár esetében a figura született meg először, és hozzá kerestünk nevet. Az Ubul hamar eszünkbe jutott, nagyon meg is kedveltük, de hiába agyaltunk, nem találtunk hozzá illő U-betűs lánynevet, márpedig eddig a fiú-lány nevek alliteráltak. Igen, tudjuk, Ursula...  :)

nappali baglyok
Gondoltuk, váltunk, és keresünk előbb lánynevet. Ha nem U-betűvel, akkor legyen B-betűvel. Hamar meglett Berta, ezt is nagyon megkedveltük. Ez is olyan "baglyosan" hangzott, csak hát nem akadt mellé alliteráló fiúnév. Már van Bercink és Brúnónk, a Barna nagyon medve név, a további szóba jöhető fiúnevek valahogyan nem tetszettek. Erre mondják, cseberből vederbe...
Végül, hosszas töprengés és rosszabbnál rosszabb nevek és poénok után úgy döntöttünk, ezek a baglyok egyébként is formabontóak, legyen a nevük is az. Ha a Berta és az Ubul is pont jó, akkor bizony ők így egy pár: Berta és uBul. És látjátok, máris B-betűs mindkettő! :)

éjjeli baglyok :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése