2013. augusztus 29., csütörtök

Mert kell egy hely... vagy inkább kettő!

Andival való közös munkánk már 1 éves múltra tekint vissza. Ennek persze különböző fázisai és intenzitása volt, de már több mint fél éve mindketten teljes időben, teljes fókusszal csak a Freshkára koncentrálunk. A jó munkához nem csak idő, de hely is kell. Dedikált hely méghozzá, ahol az ember a munkáját végzi. 

2013 január, Freshka iroda = Andi étkezőasztala :)
Persze, eleinte azt gondoltuk, megy ez nekünk könnyen és hát egy kezdő vállalkozás ott spórol ahol tud. Andi lakása volt az iroda, kellett egy nagy asztal, konnektor, fény és kávé. Messze hatékonyabbak voltunk, mint amikor külön-külön a saját otthonunkban dolgoztunk. Cserébe az én lakásom volt a raktár. Arról inkább nem is mutatunk képet ;) Sokkal, de sokkal több cuccal jár egy ilyen munka, mint azt bárki hinné...

Gyorsan világossá is vált, hogy hosszú távon ez nem egy működőképes modell. Az ember nappalija nem munkahely. Nem tudod, mikor kezdődik és mikor ér véget a munka. Este 10 órakor is kellően szemrehányóan tud az emberre nézni a monitora, a horgolótű pedig egyszerűen ki sem esik az ember kezéből a kanapén ülve sem :) 

Egy idő után tudtuk, hogy KELL EGY másik HELY is... Egy hely, ahova csak dolgozni járunk, és ahol igenis dolgozunk! Egy éve, mint valami távoli álomképre, úgy gondoltunk az irodára, "majd, amikor irodánk lesz!" mondogattuk, de hamar eljött az idő, amikor lépni kellett
Ilyenről álmodtunk...
És itt a történet kicsit sorszerűvé válik. Pár héttel ezelőtt Andit az eső kergette be ennek a háznak a kapualjába és az udvar látványa becsalogatta. Ahogy körülnézett, az egyik földszinti helyiség ablakában "kiadó" feliratot és egy telefonszámot talált. Le is fotózta, jó lesz ez még egyszer alapon. Aztán persze (hiszen Andiról van szó) jól el is felejtette :) Mikor nekiláttunk a keresésnek, valahogy semmi sem tetszett. Alapvetően egy kis lakást kerestünk, ahol kényelmesen elférünk, ami jól megközelíthető, és ami inspiráló is tud lenni a számunkra, mert a kreativitáshoz ez elengedhetetlen.
Elképesztő hely a leggondosabb gondnokkal :)
Sok lakást megnéztünk, és egyik sem volt jó, mindenhol valami kompromisszumot kellett volna kötni, anyagilag, felszereltségben vagy elhelyezkedés szempontjából, márpedig nekünk eléggé megvoltak az elképzeléseink.
Aztán éppen bánatosan sétáltunk a Teréz körúton, amikor Andi rámutatott egy kapualjra.
A kapualjra, ahova az eső kergette be... Beléptünk az udvarba és egy világos, napos, ZÖLD növényekkel teli belső udvar fogadott minket a belváros közepén. Elképesztő volt! Ami még inkább elképesztő volt, hogy a lakás a földszinten még mindig kiadó volt. Tiszta, rendezett, felújított, éppen nekünk való méretben, irodára szabva. Ránk várt! Nem telt bele 1 hét, és kivettük. Most is borzongok, ha belegondolok...

Kovácsoltvas lámpa működő órával
A padunkra néha Frushka
és Fickó is kiül beszélgetni :)
A helyet IMÁDJUK! Gondolom a fotók láttán Ti is értitek miért :) És persze ez minőségi váltás az eddigi munkavégzéshez képest. Nem arról van szó, hogy többet, de mindenképpen jobban és másképpen végezzük a munkát. Van eleje és vége. Kialakultak a munkahelyi rituálék. A mi helyünké vált. A Freshka kuckójává. Meg tudjuk tervezni a napjainkat és most már jó esetben a heteinket is. Van mindennek helye, otthon nem fonalvégekbe és gombolyagokba botlik a család. A monitor végre nem vet ránk szemrehányó pillantásokat esténként, mert nincs is előttünk. :) A környezet pedig tényleg inspiráló és egyben megnyugtató is. Időnként kiülünk az udvaron a "padunkra", ami éppen az ablakunk előtt helyezkedik el, és csak nézzük a bokrokat. Máskor itt jut eszünkbe egy megoldás, vagy új ötlet.
Átadásra várva :)
Most már a figurák átvételét sem a város különböző közlekedési csomópontjain kell lebonyolítani, hanem kényelmesen az irodánkban. És milyen jó is ez, mert még az utolsó pillanatban is meggondolhatja magát a vevő, látva a kínálatot. :)

Süni kupaktanács állandó helye
a borostyános sziget :)
Napfény, színek, inspiráció!!!!
Mondtuk, hogy nem kevés a cucc..
Hungarushka is gyönyörködik a kertben, ami remek hely fotózásokra is
Mindenféle tárolóeszközökből cukiságok kukucskálnak ki.
hol egy Döme
hol egy Fanni
Hol egy... várjunkcsak, ki is ez? Ja, Berta :)
ezeket  freshka nyuszikat Andinak varrtam az 1. évfordulónkra, ami a költözés után volt pár nappal.
mára a dekoráció fontos része. Egyszer talán termék is lesz belőle :)


6 megjegyzés:

  1. fantasztikus, imádom. nehogy egyszer beugorjak élőben is megnézni, annyira...!

    VálaszTörlés
  2. Már hogyne ugornál! Szeretettel látunk :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. A kérdés, hogy kire nézve veszélyes? :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés